in

Mercedes-Benz X-klasse

In Kaapstad heeft Mercedes-Benz vanavond de X-klasse Pickup truck getoond, een tot op heden onbekende markt voor de Duitse autofabrikant.

Mercedes-Benz heeft drie uitvoering van de X-klasse, Pure, Progressive en Power. Pure is het werkpaard, Progressive is meer gericht op comfort en Power is het meest luxe exemplaar. In totaal zijn er vier motorvarianten beschikbaar voor de X-klasse, een 165 pk sterke viercilinder benzinemotor, een viercilinder dieselmotor met 163 pk of 190 pk en begin 2018 komt er een V6-dieselmotor met 258 pk. Schakelen gaat middels een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten of een zeventraps automaat. Standaard is de X-klasse uitgerust met achterwielaandrijving maar uiteraard is vierwielaandrijving ook mogelijk.

De pickup is 5,3 meter lang, 1,9 meter breed en 1,8 meter hoog. De X-klasse mag maximaal 3.500 kg trekken en het maximale laadvermogen bedraagt 1.042 kg. De bodemspeling is 20,2 centimeter.

Mercedes-Benz richt zich met de X-klasse op de Zuid-Amerikaanse, Zuid-Afrikaanse, Australische en Europese markt. Opvallend genoeg dus niet de Noord-Amerikaanse markt, waarschijnlijk omdat de concurrentie daar te hevig is. De vanafprijs in Nederland ligt op 38.480 euro exclusief BTW en BPM.

Video: Mercedes-Benz X-klasse

Mercedes-Benz X-klasse

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − vijf =