in

Mercedes GLA blokkeert uitgang pitstraat op Interlagos

Een Mercedes GLA raakte verdwaald op het circuit van Interlagos, in São Paulo, en blokkeerde de uitgang van de pitstraat tijdens een training voor een sprint race.

Hoe de GLA in de pitstraat terechtkwam is niet duidelijk, maar toen de Mercedes-bestuurder in de gaten had dat hij het circuit zou betreden, besloot hij om te keren. Dat lukte niet, deels omdat de bestuurder tergend traag keerde, maar ook omdat er inmiddels een rij raceauto’s stond te wachten.

Het incident werd vastgelegd door een camera aan boord van Ricardo Landi’s raceauto, de achterneef van Chico Landi, de eerste Braziliaan die in de Formule 1 racete tussen 1951 en 1956. “Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk? Een uur later had dit geleid tot een zeer lelijk ongeval. Gebrek aan verantwoordelijkheid van degenen die het evenement organiseren“, bekritiseerde Landi naderhand.

Dit is al de tweede keer in één maand dat een personenvoertuig het circuit van Interlagos betreedt tijdens een evenement. Vorige maand reed een Mini Cooper de baan op tijdens een race.

Video: Mercedes GLA blokkeert uitgang pitstraat op Interlagos

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota GR Yaris Review

2020 Toyota GR Yaris Review

Volvo P1800 Cyan Racing review

Volvo P1800 Cyan Racing review