in

Mercedes SLS AMG Black Series Nurburgring Lap

Afgelopen augustus besloot Mercedes-Benz om de SLS AMG Black Series de Nordschleife op te sturen voor een getimede lap. Er werden drie camera’s gemonteerd om het geheel vast te leggen en dankzij een Vbox kunnen we de tijd, snelheid en g-krachten zien.

Het zwaarste circuit ter wereld werd in 7:25:26 afgerond, dat is 15 seconden sneller dan de SLS AMG en 5 seconden sneller dan de SLS AMG GT. We weten niet wie achter het stuur zat van de SLS AMG Black Series maar we zien wel dat de coureur hard moet werken om het uiterste uit de 631 pk sterke SLS Black Series te halen. De achterbanden hebben het zwaar te verduren onder al dat vermogen van de 6.3-liter V8 maar op het lange rechte stuk komt hij echt goed tot zijn recht, nipt 300 km/h.

Of dit de ultieme Nurburgring tijd is voor de SLS AMG Black Series betwijfelen, het lijkt alsof er nog wel wat tijd gewonnen kan worden. Wellicht in handen van een betere coureur? Hoe dan ook, de complete Nurburgring Lap van de sterkste Mercedes van dit moment zie je hieronder.

Video: SLS AMG Black Series Nurburgring Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

SEMA 2013 Highlights

SEMA 2013 Highlights

Ferrari F430 Spider Off Road in Griekenland

Ferrari F430 Spider Off Road in Griekenland