in

Met de nieuwe Ford Ranger kun je 15 caravans slepen

Ford heeft onlangs de 2019 Ranger pickup truck voor Europa onthuld, die beschikt over een 2.0-liter dieselmotor met 210 pk en 500 Nm gekoppeld aan een 10-traps automatische versnellingsbak. Voorafgaand aan de introductie in Europa, heeft de fabrikant een promovideo uitgebracht die de indrukwekkende sleepkracht van de Ranger demonstreert.

Ford wil benadrukken dat de Ranger alles kan slepen dat je maar kunt bedenken en omdat wij Nederlanders bekend staan als caravanvolk, heeft Ford Europa ervoor gekozen de Ranger in deze video te voorzien van het welbekende gele kenteken. De pickup truck sleepte een konvooi van 15 caravans op een openbare weg vlakbij Millbrook Proving Ground in het Verenigd Koninkrijk. De bijna 100 meter lange karavaan woog in totaal 20 ton, veel meer dan het geadviseerde maximum van 3,5 ton.

Het kostte een maand om deze stunt voor te bereiden en de caravans moesten worden versterkt en uitgerust worden met trekhaken aan de voor- en achterkant. Je zult hoogstwaarschijnlijk nooit 15 caravans hoeven slepen, maar dit is het bewijs dat de Ranger het wel zou kunnen.

Video: Ford Ranger sleept 15 caravans

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video