in

In Mexico liggen intelligente verkeersdrempels

Heb je weleens van intelligente verkeersdrempels gehoord? In Mexico is er een bedrijf die voor een revolutie wil zorgen op het gebied van verkeersdrempels en in onderstaande video zie je hoe het systeem werkt.

“Tope Inteligente” is een is een drempel die geïnstalleerd kan worden volgens de eisen van de zone. Dus stel hij ligt in een gebied waar de maximum snelheid 25 kilometer per uur is, dan gaat de verkeersdrempel omhoog voor iedereen die harder rijdt dan 25 km/h. Sensoren registreren namelijk de snelheid van tegemoetkomende voertuigen, iedereen die zich aan de snelheid houdt heeft geen last van de drempel want dan blijft hij plat liggen.

“Tope Inteligente” is uitgerust met zes verschillende modi, Speed Limit, Crosswalk, School Zone, High Total,  Voetganger Zone en één voor één. Op deze manier kan het systeem zich aanpassen aan de omgeving. Beheerders kunnen via een online dashboard de statistieken bekijken en zien hoeveel effect de drempel heeft.

In Mexico zijn op een aantal plaatsen deze verkeersdrempels al geïnstalleerd en men behaalt tot dusver goede resultaten. Wat vinden jullie van dit systeem?

Video: Intelligente verkeersdrempels

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Aspark Owl

Zo ziet de Aspark Owl eruit zonder carrosserie en in actie

Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon

Petrolicious – Mercedes-Benz AMG Hammer Wagon