in

Mick Schumacher verslaat Sebastian Vettel tijdens ROC

Vele jaren geleden vormde Sebastian Vettel een team met Michael Schumacher in de Nations Cup van de Race of Champions. De Duitsers wonnen deze landencompetitie maar liefst zes keer op rij, en dit jaar vormde Vettel een team met Michael’s zoon, Mick.

Als Team Duitsland behaalde het duo de finale, maar verloor daarin van Team Nordic met coureurs Johan Kristoffersson en Tom Kristensen. Op zondag werden de individuele duels uitgevochten waarbij Vettel en Schumacher in dezelfde groep werden ingedeeld. In een rechtstreeks duel won rookie Mick Schumacher van de ervaren Sebastian Vettel, met een verschil van 0,5 seconden.

Het resultaat zorgde er uiteindelijk voor dat Vettel de groepsfase verrassend genoeg niet overleefde. Nieuwbakken Ferrari-junio Schumacher ging wel door, maar werd vervolgens uitgeschakeld door Esteban Gutierrez. De Race of Champions werd onverwachts gewonnen door de Mexicaanse rallyrijder Benito Guerra.

Video: Mick Schumacher vs Sebastian Vettel

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video