in

Mini en Ford Mondeo vechten ruzie uit bij 160 km/h

Verkeersruzies hebben nog nooit tot iets goeds geleid, maar toch blijven mensen hun frustratie achter het stuur uitten. Deze beelden zijn afkomstig van een dashcam in een politieauto in het Verenigd Koninkrijk en daarin zien we twee chauffeurs die herhaaldelijk elkaars leven zuur maken.

Op de snelweg bij Port Talbot in Wales vochten de bestuurders van een Mini Countryman en een Ford Mondeo een verkeersruzie uit bij snelheden van meer dan 160 km/h. In de video zien we dat de Ford-bestuurder op een gegeven moment de Mini passeert en ervoor gaat rijden. Hierna volgde waarschijnlijk een remtest want de bestuurder van de blauwe Mini Countryman verloor ineens de controle, raakte op hoge snelheid de vangrail en rolde meerdere keren over de kop.

Gezien de impact is het een wonder dat de Mini-bestuurder het overleefde en zonder verwondingen kon uitstappen. Beide bestuurders kregen van de rechter een zware straf opgelegd, de Mini-bestuurder kreeg 18 maanden community order, een rijontzegging van 12 maanden en moet 150 uur onbetaald werk uitvoeren. De Ford-bestuurder moet zelfs 6 maanden de gevangenis is en krijgt een rijontzegging van 18 maanden. Dat soort straffen krijg je in Nederland niet.

Video: Mini en Ford vechten ruzie uit bij 160 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Albon's opmars vanuit de pits naar P10

Albon’s opmars vanuit de pits naar P10

Ferrari 488 Pista maakt sprongetjes op de 'Ring

Ferrari 488 Pista maakt sprongetjes op de ‘Ring