in

Mini en Stephane Peterhansel Klaar voor Dakar 2014

Minder dan een maand nog en Dakar 2014 gaat van start, 5 januari om precies te zijn. Team “X-Raid” en Monster Energy gaan vol vertrouwen naar de Dakar Rally en maken ons lekker met een hoonage van hun nieuwe MINI ALL4 Raceauto. In de video zien we de 307 pk sterke Mini en Stephane Peterhansel door het kleine Marokkaanse stadje Erfoud scheuren voordat hij de Sahara in duikt.

De 3.0-liter Diesel aangedreven Mini heeft een topsnelheid van bijna 180 kilometer per uur, dat klinkt misschien niet snel maar het lijkt ons hard zat zo dwars door de woestijn. Mini is geen onbekende in de Dakar Rally, de auto won zowel dit jaar als vorig jaar met Stephane Peterhansel achter het stuur. Diezelfde 11-voudig kampioen zal zijn titel in Zuid-Amerika verdedigen, dat wordt weer een geweldige maand! Wie van jullie gaan er allemaal kijken?

Video – Stephane Peterhansel Klaar voor Dakar 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Twin Engine Mini Cooper

Jay Leno’s Garage – Twin Engine Mini Cooper

Forza 5 vs GT6 - Bathurst Vergelijking

Forza 5 vs GT6 – Bathurst Vergelijking