in

Misha neemt C63 AMG Black Series mee over de ‘Ring

Al sinds zijn introductie in 2011 zijn wij groot fan van de Mercedes-Benz C63 AMG Black Series. We hebben verschillende video’s van de C63 Black Series met jullie gedeeld, vooral reviews en dragraces, maar nog nooit een video van dit model op de Nürburgring Nordschleife.

YouTuber Misha Charoudin kreeg onlangs de mogelijkheid om de Duitse muscle car over de beroemde Noordlus te sturen, met dank aan eigenaar Enes die zelf het voorstel deed. Natuurlijk greep Misha deze kans en tijdens een zonnige dag kroop hij achter het stuur van de C63 AMG Black Series.

De atmosferische 6.2-liter V8-motor levert 517 pk en 620 Nm koppel op de Michelin Super Sport achterwielen. Met 1.710 kg is het een redelijk zware auto, maar wel een stuk lichter dan de huidige sportcoupés. De nieuwe BMW M2 weegt bijvoorbeeld al 1.800 kg. Misha moet dus een beetje op de remmen letten en de traction control niet helemaal uitschakelen, want de C63 AMG Black Series is nogal tailhappy.

Video: Misha neemt C63 AMG Black Series mee over de ‘Ring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NEW Maserati MC20 GT2

Nieuwe Maserati MC20 GT2 buldert over Monza

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #23

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #23