in

Misha stuurt 960 pk Audi RS6 V10 over de Nordschleife

De bekende Nürburgring-vlogger Misha stapte laatst achter het stuur van een Audi RS6 Sedan, van de C6-generatie. Dit model was bijzonder vanwege de 5.0-liter Twin Turbo V10-motor onder de kap die in standaardtrim 580 pk produceerde.

Vaste kijkers weten dat deze motor getuned kan worden tot 1.000 pk en dat is exact wat de eigenaar van dit blauw gewrapte exemplaar heeft gedaan. Nieuwe turbo’s, luchtfilter, water-methanol injectie en een ander uitlaatsysteem zorgen voor 380 pk extra. Gelukkig voor Misha heeft de eigenaar ook carbon-keramische remmen gemonteerd en Michelin Pilot Sport 4S-banden om het vermogen enigszins controleerbaar te houden.

Bijna 1.000 pk is misschien leuk voor op de Autobahn, maar is het ook te gebruiken op een circuit als Nordschleife? In deze video test Misha de Audi op de beroemde 20.8 kilometer lange omloop, met de dochter van de eigenaar naast zich.

Video: 960 pk Audi RS6 V10 op de Nordschleife

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....