in

Mitsubishi Lancer Evo X gaat balls to the wall op hillclimb

Tijdens de HillClimb Masters Falperra, was er deze unieke Lancer Evo X van Michal Ratajczyk. Niet de meest gebruikelijke basis voor Hillclimb Racing, meestal zien we namelijk wat oudere generaties van de Lancer Evo.

De 4B11-aangedreven machine was een van de meest indrukwekkende monsters van dit evenement. Met 830 pk bij 8.500 tpm en een gewicht van slechts 1150 kg gaat deze Lancer Evo X als de brandweer. Niet alleen rechtdoor, maar dankzij het aerodynamisch pakket ook hard de hoek om en daar moeten we Michal Ratajczyk voor bedanken. De Poolse coureur was niet bang om de grens op te zoeken en benutte iedere centimeter van het asfalt op de Portugese bergweg.

Ratajczyk behaalde uiteindelijk de tweede plaats in Hillclimb Category 1 met een snelste tijd van 1:14.458 minuten. Het volledige Poolse podium in deze klasse zat binnen 0,442 seconden, allen met Mitsubishi Lancer Evo’s.

Video: Mitsubishi Lancer Evo X gaat balls to the wall

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen wereldkampioen 2021 compilaties!

Max Verstappen wereldkampioen 2021 – Alle tributes!

Geen auto is te gek voor de Nürburgring Touristenfahrten

Geen auto is te gek voor de Nürburgring Touristenfahrten