in

Monster Tajima verliest bodywork in Race to the Sky

Nobuhiro “Monster” Tajima is waarschijnlijk ’s werelds beroemdste hillclimb-coureur, vooral na het behalen van diverse records op Pikes Peak. Van 2012 tot en met 2014 reed Tajima met een elektrische hillclimb raceauto maar inmiddels is hij geswitcht naar een benzine-aangedreven Toyota GT86.

De ‘Super 86’ heeft een 3.0-liter V6 Twin Turbo motor welke 670 pk levert en gekoppeld is aan een sequentiële zesbak. Ondanks carbon fiber body panelen weegt de auto zonder brandstof en coureur toch nog 1.080 kg, de machine is dus nog niet zo extreem als zijn Suzuki Pikes Peak auto destijds was.

Afgelopen weekend deed “Monster” Tajima voor de tiende keer mee aan de Race to the Sky, een hillclimb evenement in Nieuw-Zeeland. Van zijn negen vorige deelnames won hij maar liefst acht keer, de verwachtingen waren dus hooggespannen. Tijdens zijn kwalificatie run op zondagochtend ging het echter catastrofaal mis, het bodywork aan de achterzijde brak af en de Super 86 spinde stuurloos van het parcours af. Gelukkig op een punt waar de afgrond niet al te diep was. De auto was helaas dusdanig beschadigd dat deelname aan de finale niet meer mogelijk was.

Video: Tajima verliest bodywork in Race to the Sky

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Welke BMW M4 klinkt het beste? Standaard - Akrapovic of Hamann

Welke BMW M4 klinkt het beste? Standaard – Akrapovic of Hamann

Bentley GT3R Review

Bentley GT3R Review