in

Monsterlijke Supra meet 1687 WHP op de rollenbank

Dit is een van de krachtigste, straatlegale Toyota Supra’s die wij ooit gezien hebben en verrassend genoeg is hij nog grotendeels standaard, afgezien van de 2JZ-GTE-motor natuurlijk.

Volgens de beschrijving bij de video heeft de 3.0-liter zescilinder onder andere gesmede zuigers en drijfstangen, nokkenassen van HKS en een Precision 86mm turbocharger. Als de turbo wordt opgekrikt naar 3,5 bar en er 102 octaan racebrandstof verstookt wordt dan levert de motor 1.687 pk op de achterwielen. In krukasvermogen gemeten komt er nog een paar honderd pk bij.

Deze Supra is afkomstig uit Puerto Rico en heeft nog de originele versnellingsbak en differentieel, verbazing wekkend genoeg kunnen die de enorme krachten blijkbaar weerstaan. Ook het exterieur en interieur is nog geheel standaard met als enige toevoeging een rolkooi en andere velgen.

Omdat de Supra niet genoeg tractie had op de rollenbank gingen er tijdens de laatste run 2 flinke kerels in de kofferbak zitten. Die gezichten als het piekvermogen toeslaat 🙂

Video: Supra meet 1687 WHP op de rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fifth Gear test Ariel Atom 3.5 R vs Caterham 620R

Fifth Gear test Ariel Atom 3.5R vs Caterham 620R

BMW M Town

BMW M Town is het Utopia voor autoliefhebbers