in

Mtech Motorsport’s 1300 pk Golf heeft wat moeite om recht te rijden

Deze tweede generatie Volkswagen Golf is verbouwd door Mtech Motorsport. Onder de motorkap ligt niet meer de originele viercilinder maar een 3.6-liter VR6 FSI R36-blok. Na wat ‘kleine’ aanpassingen aan de motor en turbo komt het vermogen uit op 1.300 pk volgens een recente rollenbanktest. Als dit klopt dan is dit de krachtigste Volkswagen Golf ter wereld, sterker dan die van Boba Motoring.

Maar veel vermogen wil echter niet altijd zeggen dat je ook de snelste bent, bij dragracen draait het namelijk allemaal om hoe goed je het vermogen kunt benutten qua tractie en daar had Mtech’s Golf onlangs nogal wat moeite mee. Op Santa Pod Raceway was de 1.300 pk sterke Golf Mk2 amper in een rechte lijn te houden tijdens een van de eerste runs.

Uiteindelijk wist deze Volkswagen Golf toch nog een tijd van 8.8 seconden te klokken op de 1/4 mijl, iets langzamer nog dan de snelste Golf ter wereld van 16Vampir.

Video: Mtech Motorsport’s 1.300 pk Golf

8.8 sec run op 1/4 mijl

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Gehuurde Ferrari 458 Italia

26-jarige ramt vangrail met gehuurde Ferrari 458 Italia

KIA Stinger GT

De Kia Stinger GT is een 370 pk sterke vijfdeurs Coupé