in

Mustang Shelby GT350R racet tegen een supercharged variant van Hennessey

Met een 5,2-liter V8 die 527 pk en 582 Newtonmeter koppel produceert, is de Ford Mustang Shelby GT350R een potente straatauto die ontwikkeld is voor circuitgebruik. Dus, hoe maak je een Shelby GT350R beter? Als het aan Hennessey Performance ligt dan is een supercharger de juiste toevoeging en deze upgrade wordt de HPE850 genoemd.

Naast een tweejarige garantie tot 24.000 km, krijg je met deze upgrade een vermogensboost tot 858 pk en 912 Nm koppel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een 2,9-liter supercharger, verbeterde brandstofinjectoren, een koolstofvezel luchtinlaat, een ECU remap en een handvol andere tweaks.

Deze video moet aantonen hoeveel sneller de HPE850-variant is dan de standaard Shelby GT350R. Natuurlijk weten we wie de winnaar is aan het einde van de race, maar hoeveel scheelt zo’n supercharger?

Zet gerust je speakers even wat harder, want wat klinkt die flat-plane crank Voodoo-motor geweldig rauw!

Video: Shelby GT350R racet tegen een supercharged variant

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mist zorgt voor chaos op snelweg in Texas

Mist zorgt voor chaos op snelweg in Texas

Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D

Getunede Lamborghini Urus vs Tesla Model X P100D