in

MustangKyle heeft een bijzondere ’67 Mustang

De Canadees Kyle Scaife heeft een monster gemaakt, misschien wel de breedste en laagste Mustang die je ooit hebt gezien!

De 24-jarige Kyle werd geïnspireerd door Ken Block’s Hoonicorn en was al langere tijd van plan om iets unieks te bouwen. Hij was niet eens specifiek op zoek naar een Mustang, maar de carrosserie waarmee hij uiteindelijk aan de slag ging was een Mustang uit 1967 zonder motor of transmissie. De aandrijflijn komt van een Corvette C5 uit 1999 met een 5,7 liter LS1 V8. Op dit moment is de motor nog standaard maar Kyle is wel van plan om een turbocharger of iets dergelijks te installeren.

De auto heeft een speciaal buizenframe dat is ontworpen en gebouwd door Scaife. De carrosserie is nog niet helemaal af maar Kyle is niet van plan om ieder paneel in dezelfde kleur te spuiten en mooi af te werken, hij houdt wel van deze ‘Frankenstein look’. In een interview vertelde Kyle dat hij nog een aantal plannen heeft om de Mustang helemaal af te maken: “The current fenders were only a temporary design based on pure simplicity in order to drive the car this season. Also I’ll be doing some sort of front chin splitter on it, as well a big rear diffuser. And possibly a chassis mount wing or a ducktail, that’s still undecided.” Wordt vervolgd dus!

Video: MustangKyle ’67 Mustang

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Performance-modellen

Acht Ford Performance-modellen houden een one lap race

McLaren 720S vs Ferrari F12 Berlinetta

McLaren 720S neemt het op tegen Ferrari F12 Berlinetta