in

MX-5 Cup pakt 15 auto’s in eerste ronde

Stevan McAleer van CJ Wilson Racing gaf het publiek een geweldige show tijdens de Continental Tire Series race op Sebring International Raceway. Vanwege een kleine technische overtreding werd hij door de organisatie naar de laatste plek op de startgrid verbannen, maar in de eerste ronde passeerde hij al 15 auto’s in zijn Mazda MX-5 Cup!

Deze indrukwekkende openingsronde komt geheel op het conto van Stevan McAleer, de MX-5 Cup is niet langzaam maar ook zeker geen monster van een raceauto. De MX-5 Cup van CJ Wilson Racing haalt ongeveer 190 pk uit zijn 2.0-liter viercilinder en weegt 1.180 kilogram met coureur. Een raceauto voor bochtige circuits waar de wegligging een grote rol speelt.

Stevan beschikt over twee eigenschappen die onmisbaar zijn voor een coureur, lef en inzicht. Hij weet zijn Mazda steeds op de juiste plek te positioneren, uit de trammelant te blijven en net in dat gaatje te duiken waar niemand zit. Een korte cursus racen zie je hieronder.

Video – MX-5 Cup pakt 15 auto’s in eerste ronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Zo ziet de WTCC Chevy van Coronel eruit

Zo ziet de WTCC Chevy van Coronel eruit

Porsche 997 GT3 Testrit Eindigt in Schade

Porsche 997 GT3 Testrit Eindigt in Schade