in

Nederlander crasht met Audi RS3 op Nordschleife

Afgelopen weekend was het eerste Touristenfahrt-weekend van 2022 op de Nordschleife! Duitsers, Belgen, Britten en uiteraard ook Nederlanders scheurden over de baan, maar met de drukte van afgelopen weekend konden crashes natuurlijk niet uitblijven… 

Sinds 2019 heeft de directie van de Nürburgring Nordschleife kanalen op YouTube met meer dan 10.000 abonnees verboden crashes van Touristenfahren te plaatsen. Het is slechte reclame voor de Nürburgring Nordschleife en helpt het imago niet. Zelf filmen en publiceren mag wel, zolang er maar geen compilaties worden geüpload. Dit geeft de indruk dat er alleen maar brokken worden gemaakt op de Nordschleife.  

Heeft een YT-kanaal minder dan 10.000 abonnees dan mogen de crashes wel gepost worden, heel veel aandacht trekt het dan niet omdat het niet snel gevonden wordt. Maar na goed speurwerk op de redactie hebben we één van de crashes van afgelopen weekend gevonden!  

Op de 20.8 kilometer lange baan spinde deze Nederlandse Audi RS3 Sportback bij het uitkomen van Wipperman. De bestuurder verloor de controle over het voertuig en kuste de vangrail. De schade lijkt mee te vallen maar de schrik zat er bij de bestuurder hoogstwaarschijnlijk goed in. Naar het schijnt was de Nordschleife afgelopen weekend veelvuldig gesloten wegens zware crashes, maar gelukkig viel deze spin alleszins mee.

Video: Nederlander crasht met Audi RS3 op Nordschleife

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

american dream

De American Dream, de langste auto ter wereld!

Mashimarho BMW G82 M4

Mashimarho G82 M4: maken of kraken?