in

Neem een tour door Pagani’s nieuwe museum en fabriek

Harry Metcalfe, voormalig baas van EVO Magazine en tegenwoordig succesvol YouTuber, heeft een bezoekje gebracht aan de nieuwe fabriek van Pagani en het bijbehorende museum. Metcalfe is een voormalig Pagani-bezitter en krijgt in deze video toegang tot alle deuren achter de schermen.

Het museum staat uiteraard gevuld met Pagani-modellen, maar ook oude raceauto’s waaraan oprichter Horacio Pagani heeft gewerkt. Het meest bijzondere model in het museum is de “Zonda La Nonna”, een testvoertuig met maar liefst 550.000 kilometer op de teller. Dat zou een leuke zijn voor Klokje Rond.

Na een tour door het museum gaat Harry naar de fabriek waar de auto’s met hand gebouwd worden. Hier geen futuristische productielijn, maar verschillende assemblagestations waar de Pagani’s in elkaar gezet worden. De fabriekshal lijkt op een typisch Italiaans plein, met straatlampen, een kerktoren, veel bakstenen en een sfeervol karakter.

In een andere hal, die onderdeel is van de oude fabriek, neemt Harry een kijkje bij de nieuwe Utopia. Van dit model worden slechts 99 exempleren gebouwd en 60% daarvan wordt uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak gekoppeld aan een 864 pk sterke twin turbo V12-motor. Er zullen ongetwijfeld nog special editions en one-offs komen, want dat is waar Pagani bekend om is, dus het aantal van 99 zal wel iets oplopen.

Het is een 42 minuten durende video, je moet er dus even de tijd voor nemen maar het is absoluut de moeite waard!

Video: Een tour door Pagani’s nieuwe museum en fabriek

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Neem een tour door Pagani’s nieuwe museum en fabriek

Reageer op deze video