in

Nicky Pastorelli gooit een Ferrari 250 GTO over Goodwood

De laatste Ferrari 250 GTO die verkocht werd tijdens een openbare veiling bracht 38 miljoen dollar op, terwijl onlangs een ander exemplaar voor 56 miljoen dollar te koop werd gezet. De 250 GTO in deze video heeft een rebuild/remake carrosserie van een “series 2”, door Roelofs engineering gebouwd.

Het is duidelijk dat de Ferrari 250 GTO de duurste auto van dit moment is, en toch zien we ze op Goodwood afgetrapt worden alsof het MX-5 raceauto’s zijn. Hieronder zien we Nederlander Nicky Pastorelli, ooit testcoureur voor de Formule 1-teams van Minardi en Jordan, aan het werk tijdens de 75e Goodwood Members Meeting van vorige maand. Hij racete met de 250 GTO in de Graham Hill Trophy tegen AC Cobras, Jaguar E-Types, Lotus Elans, Bizzarrini’s en TVR’s.

Het is echt fantastisch om te zien hoe Pastorelli de Ferrari op zijn staart trapt en de 3.0-liter six-carburetor V12-motor aan het werk zet. Helemaal als je bedenkt dat hij letterlijk tientallen miljoenen in zijn handen heeft, respect!

Video: Nicky Pastorelli in een Ferrari 250 GTO

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ryan-Tuerck-BMW-LS-motor

Heerlijke driftvideo van Ryan Tuerck op Biķernieki

Max Verstappen pest Olav Mol tijdens uitzending

Max Verstappen pest Olav Mol tijdens uitzending