in

Nico Rosberg rijdt voor het eerst in zijn Mercedes-AMG One

Nico Rosberg heeft onlangs zijn Mercedes-AMG One in ontvangst genomen bij de fabriek in Affalterbach, Duitsland. In deze video deelt de Formule 1-wereldkampioen van 2016 zijn opwinding en bewondering voor de auto, die beschikt over de nodige F1-technologie.

De Mercedes-AMG One hypercar beschikt over een hybride aandrijflijn met een 1.6-liter V6 turbomotor en vier elektromotoren, die samen meer dan 1000 pk produceren. Voor Rosberg is het een bijzondere dag, niet alleen omdat hij flink wat jaren heeft moeten wachten om de auto in ontvangst te nemen, maar vooral omdat de krachtbron achterin de AMG One geinspireerd is op de F1-motor waarmee Nico wereldkampioen werd.

Samen met Sebastian Fäsch, development driver van AMG, gaat Nico op pad voor zijn allereerste testrit met de Nürburgring recordhouder. Dit doet Rosberg eerst op de openbare weg, waar hij al direct de traction control wil uitzetten voor een kleine drift. Iets wat overigens niet kan/mag/ Vervolgens proeft Rosberg aan de indrukwekkende prestaties en rijeigenschappen van de AMG One op het circuit van Mercedes in Stuttgart.

Video: Nico Rosberg rijdt voor het eerst in zijn Mercedes-AMG One

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
1200 pk Mazda RX-7 van Rob Dahm op Pikes Peak

1200 pk Mazda RX-7 van Rob Dahm op Pikes Peak

Max Verstappen reageert op verhitte GP Hongarije 2024

Max Verstappen reageert op verhitte GP Hongarije 2024