in

Nieuwe Audi RS3 Sportback topt bij 288 km/h

De heren van AutoTopNL gingen met de nieuwe Audi RS3 Sportback naar de Duitste Autobahn om de topsnelheid van de 400 pk sterke hot hatch te testen. Met de elektronische begrenzer verwijderd moet de RS3 in staat zijn om 290 kilometer per uur te halen.

Zoals we in onderstaande video zien is dit nét niet gehaald, maar met 288 km/h op de klok geloven we het wel. De 2.5-liter vijfcilinder turbomotor sleept de Audi RS3 keer op keer naar snelheden dik boven de 260 kilometer per uur en doet dit ogenschijnlijk moeiteloos.

De bestuurder heeft ook het volste vertrouwen in de overige weggebruikers, want hij houdt het gaspedaal stevig ingetrapt terwijl op voluit op de linkerbaan gaat. Nu zullen vrachtwagens niet zo snel naar de linkerbaan gaan, maar andere bestuurders kunnen zich soms vergissen in het snelheidsverschil.

Video: Nieuwe Audi RS3 Sportback topt bij 288 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Daytona SP3 gespot

Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in Londen

Charles Leclerc Save Imola

Charles Leclerc vangt spin geweldig op tijdens FP1 Imola