in

Nieuwe Audi S3 neemt het op tegen oude Audi S3

In augustus 2020 introduceerde Audi de nieuwe S3 Sportback en Sedan. In deze video onderzoekt CarWow of de nieuwe generatie S3 Sportback sneller is dan de vorige generatie.

De nieuwe Audi S3 heeft onder de motorkap een 2.0-liter turbomotor die 310 pk en 400 Nm koppel produceert. Hij beschikt over AWD en een zeventraps automatische versnellingsbak. Verrassend genoeg beschikt de vorige generatie S3 over exact dezelfde specificities!

We vragen ons dan ook af wat Audi de afgelopen vier jaar heeft gedaan qua ontwikkeling? Er is namelijk maar één belangrijk verschil: het gewicht. Waar het oude model 1.445 kg weegt, tikt de nieuwe S3 1.575 kg aan. Is het enige wat Audi heeft gedaan het design en interieur een makeover geven en de auto zwaarder maken?

In onderstaande video zien we het verschil tussen de beide S3’s in een 1/4 mijl dragrace, een rollende race vanaf 80 km/h en een remtest.

Video: Nieuwe Audi S3 vs oude Audi S3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Amstec Volkswagen Lupo 1000 pk

Deze Volkswagen Lupo heeft een 1000 pk sterke RS4-motor

De meest kansloze vluchtpoging ooit

Dit is de meeste kansloze vluchtpoging ooit!