in

Nieuwe beelden laten oorzaak zien van Sophia Flörsch crash

Afgelopen weekend zagen we hoe Sophia Flörsch een horrorcrash beleefde in de straten van Macau. De Formule 3-auto van Van Amersfoort Racing vloog op zeer hoge snelheid door de hekken heen, volgens de speed-trap die vlak voor het rempunt bij Lisboa ligt, reed ze 276,2 kilometer per uur.

De oorzaak van de crash was enige tijd onduidelijk, er waren namelijk geen beelden van. Guan Yu Zhou vertelde later dat hij het ongeluk zag gebeuren: “Bij het uitkomen van Mandarin zag ik de gele lampen, maar ik dacht dat het een foutje van de organisatie was. Sophia zat heel dicht achter Jehan Daruvala. Dus toen Jehan remde, had ze geen tijd meer om te reageren. Ze raakte Jehan rechtsachter, waardoor ze spinde voor Lisboa.”

Sophia heeft inmiddels een 11 uur durende operatie achter de rug. De artsen werkten opzettelijk langzaam om haar ruggenmerg niet te beschadigen en verlamming te voorkomen. Er is bot van haar heup gehaald om haar zevende wervel te herstellen. Later werd bevestigd dat alle vitale functies stabiel waren en al haar ledematen werkten. De Duitse moet nu nog zeker een week in het ziekenhuis verblijven in Macau voordat ze naar Duitsland gevlogen kan worden.

Het verhaal van Guan Yu Zhou wordt ondersteund door onderstaande beelden, opgenomen door een cameraman die aan het einde van Lisboa stond. In de verte zien we dat ze inderdaad bovenop Jehan botste, het linker voor- en achterwiel afbraken en de auto direct in een niet controleerbare spin terecht kwam.

Video: Oorzaak van Sophia Flörsch crash

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video