in

De nieuwe Bentley Continental GT is gestroomlijnder en lichter

De nieuwe Bentley Continental GT is al ruim vier jaar in ontwikkeling en het Britse merk heeft hulp gekregen van Porsche bij het voorbrengen van een nieuw chassis. Een aantal journalisten van AutoCar mochten kennis maken met een pre-productiemodel en merkten een gigantisch verschil met het oude model. Hieronder een korte samenvatting van de verbeterpunten.

De nieuwe Continental heeft onderhuids flink wat aanpassingen, zo is het oude vierwielaandrijvingssysteem ingeruild voor elektronisch gestuurde vierwielaandrijving die in normale situaties alleen de achterwielen aandrijft. Daarnaast is de besturing nu elektrisch en wordt torque vectoring zowel op de voor- als de achteras toegepast. Bentley Dynamic Ride zorgt ervoor dat de auto niet meer als een boot aanvoelt in bochten en de dual-clutch versnellingsbak is veel sneller en gemakkelijker te bedienen doordat de flippers aan het stuur zitten.

Kijkend naar het uiterlijk dan zie je dat de nieuwe Continental GT veel gestroomlijnder is en de vooroverhang veel korter. De gewichtsverdeling is hierdoor verbeterd van 56-44 naar 52-48 en door gebruik te maken van lichtgewicht materialen is er ook nog eens 100 kg bespaard.

De nieuwe Bentley is al meerdere malen gespot op de Nordschleife en de meeste recente video zie je hieronder.

Video: 2018 Bentley Continental GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Motorrijder gaat buitenom bij Ferrari 599 GTB

Motorrijder passeert Ferrari 599 GTB buitenom met knee down

Op de Rollenbank - Maserati GranTurismo

Op de Rollenbank – Maserati GranTurismo