in

Nieuwe BMW M4 GT3 test op Spa-Francorchamps

Vorige week was de nieuwe BMW M4 GT3 aan het testen op Spa-Francorchamps. De GT3-auto zal de BMW M6 GT3 opvolgen en vanaf 2022 kunnen teams van over de hele wereld gebruikmaken van de raceauto.

De grootste verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de M6 GT3, liggen op drie gebieden: rijeigenschappen, kosten en bediening. Het rijgedrag en de cockpituitrusting van de BMW M4 GT3 zijn comfortabeler voor amateurrijders, terwijl de auto gemakkelijker op de banden staat en meer consistentie biedt. De veel langere onderhoudsintervallen voor de motor en transmissie zorgen voor lagere running costs.

Als je dacht dat de M6 GT3 een bakbeest was, schrik dan niet want de M4 GT3 is met een lengte van 5,02 meter nog eens vier centimeter langer. Onder de motorkap ligt een 590 pk sterke 3.0 twin turbo zes-in-lijn, die zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen stuurt. Het vermogen is afhankelijk van de BOP en kan dus per kampioenschap verschillen.

 

Video: Nieuwe BMW M4 GT3 test op Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F40 Drift

Ferrari F40 drift rondjes op een dirt track

Porsche 911 GT3 RS Cabrio

One-off Porsche 911 GT3 RS Cabrio