in

Nieuwe BMW M5 met M Performance-uitlaat klinkt lekker!

BMW M5 M Performance sound

Geen enkele M5 zal zo goed klinken als de V10-aangedreven E60, maar de nieuwe M5 met M Performance-uitlaat klinkt helemaal niet slecht, zeker niet als je bedenkt dat hij een paar turbochargers heeft die het geluid dempen.

De twin-turbo 4,4-liter V8 levert 600 pk en 750 Nm koppel dat wordt verzonden naar alle vier de wielen via een achttraps automatische transmissie. 0-100 gaat in 3,4 seconden en de topsnelheid kan optioneel worden verhoogd naar 305 km/h. De nieuwe M5 krijgt M xDrive welke een actief M-differentieel gebruikt en de mogelijkheid biedt om de voorwielaandrijving volledig los te koppelen voor een klassieke rwd-actie.

De F90 M5 is de eerste M5 die de beschikking heeft over M Performance-onderdelen, zo heeft dit uitlaatsysteem een titanium demper en carbon tips. Die laten de Beierse supersedan niet alleen rauwer klinken, het vermindert ook de tegendruk.

Bekijk de video helemaal want pas aan het einde hoor je hoe lekker de F90 M5 kan klinken.

Video: BMW M5 met M Performance-uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Devel Sixteen V16-motor levert 5.007 pk

Zo kun je coureurs wakker maken die slapen onder werktijd