in

Nieuwe BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S

Dit is de ultieme BMW vs Mercedes confrontatie. CarWow was benieuwd, net als wij overigens, welke van deze twee supersedans het snelste is; de nieuwe BMW G30 M5 met zijn 600 pk sterke 4.4-liter twin-turbo V8 of de Mercedes-AMG E63 S met de 612 pk sterke 4.0-liter biturbo V8.

Beide hebben veel ruimte, beide hebben een vierwielaandrijvingsysteem dat kan worden omgeschakeld naar enkel achterwielaandrijving, beide wegen tegen de 1.900 kg en beide hebben een prijskaartje van rond de 161.000 euro. Op papier zijn de BMW en de Mercedes-AMG dus zeer aan elkaar gewaagd en dus heeft CarWow de auto’s naast elkaar gezet voor een dragrace en een remtest.

Zoals gebruikelijk wordt er eerst geracet over een 1/4 mijl met stilstaande start en hierna volgt een remtest vanaf 70 mph om te zien welke sedan de beste stopkracht heeft. Tot slot is er nog een dragrace met rollende start vanaf 50 mph.

Video: Nieuwe BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula 1 Lap Record Albert Park

Formule 1 – Albert Park Lap Record

Porsche-Cayman-GT4-Crash-VLN1

Porsche Cayman GT4 hard in de vangrail tijdens VLN 1