in

Nieuwe Bugatti Mistral is een 420 km/h roadster

De geheel nieuwe Bugatti Mistral werd afgelopen weekend onthuld tijdens de Pebble Beach Concours d’Elegance. Het is Bugatti’s eerste roadster in 10 jaar en er worden 99 exemplaren geproduceerd tegen een prijs van €5 miljoen, ex belastingen.

De Mistral wordt aangedreven door de bekende 8.0-liter Quad Turbo W16-motor die ook in de Chiron Super Sport ligt, wat betekent dat hij een 1.600 pk en 1.600 Nm koppel produceert! Het is de laatste keer dat Bugatti deze krachtbron gebruikt, hierna stapt de fabrikant over op hybride-aandrijflijnen of zelfs volledig elektrisch!

De luchthappers achter de stoelen dienen ook als rollbar bij een eventuele koprol. Op topsnelheid happen die tunnels 70.000 liter lucht per minuut naar de W16. De topsnelheid bedraagt overigens minstens 420 kilometer per uur.

Of dit de snelste cabrio aller tijden zal zijn is nog even de vraag. De Hennessey Venom F5 Roadster gaat namelijk ook een gooi doen naar deze titel.

Video: Nieuwe Bugatti Mistral is een 420 km/h roadster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Osnabruck HillClimb 2022 - Top 10

Osnabrück HillClimb 2022 – Top 10

Bentley Batur

De nieuwe Bentley Mulliner Batur!