in

De nieuwe Chevrolet Corvette ZR1 is te luid voor de Nordschleife

Zie je die lelijke steigerpijpen op de uitlaten van deze Chevrolet Corvette ZR1, dat zijn extra dempers omdat dit prototype te veel geluid produceerde op de Nordschleife.

De Nürburgring is zeker geen stil circuit, in openbare sessies ligt de limiet op 95 dB terwijl de ‘Industry Pool’ wegkomt met 100 dB tijdens het testen. Maar de nieuwe Corvette Zr1 had duidelijk moeite om hieronder te blijven, getuige de aanpassingen aan de uitlaten.

Als we kijken naar die enorme achtervleugel en splitter dan kunnen we in ieder geval concluderen dat de Chevrolet de nodige downforce genereert om de Michelin Pilot Sport Cup 2 banden op het asfalt te duwen. Achter de lichtgewicht velgen zien we flinke remschijven met blauwe remklauwen, dat is een ode aan het originele ZR1-prototype uit 2008 genaamd “Blue Devil”.

De vorige generatie ZR1 had een supercharged 6.2-liter V8-motor en 640 pk, nu heeft de C7 Corvette Z06 al 650 pk dus wat kunnen we dan wel niet verwachten van de nieuwe ZR1? 700 pk?

Video: Chevrolet Corvette ZR1 is te luid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lotus-Elise-360-graden-spin

Lotus Elise maakt 360º spin op de Nordschleife

Ferrari knalt op Lamborghini tijdens Driving Experience

Ferrari knalt op Lamborghini tijdens Driving Experience