in

Nieuwe Corvette C8.R test op Daytona

De gloednieuwe Corvette C8.R maakt deze maand zijn racedebuut tijdens de Rolex 24 Hours of Daytona 2020. Corvette begint aan een nieuw avontuur met de C8.R, die zijn motor in tegenstelling tot de voorgaande modellen niet voorin, maar in het midden heeft liggen.

Tijdens de test voorafgaand aan de endurance race voltooide de #3 Corvette in totaal 161 ronden, terwijl  #4 180 ronden reed in zeven testsessies en één kwalificatierun van 15 minuten. Vergelijkbaar met het aantal ronden die BMW en Porsche wisten af te leggen.

Eén van de coureurs die met de nieuwe C8.R zal racen is Nederlander Nicky Catsburg. De coureur uit Amersfoort zal de teamgenoot worden van Antonio Garcia en Jordan Taylor en in actie komen tijdens de endurance-races van het Amerikaanse IMSA-kampioenschap én de 24 uur van Le Mans.

Video: Nieuwe Corvette C8.R test op Daytona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi Quaattro Crash

Audi Quattro ramt een boom uit de grond

BMW gaat niet aan de kant voor tram

BMW gaat niet aan de kant voor tram