in

Nieuwe Corvette ZR1 op de rollenbank gezet

Deze Corvette ZR1 heeft naar verluidt VIN #4 en is eigendom van YouTuber ‘StreetSpeed717’, die beweert dat hij de eerste handgeschakelde ZR1 in de Verenigde Staten heeft. Chevrolet claimt dat de ZR1 755 pk en 968 Nm koppel heeft, Race Proven Motorsports zette de supercar op de rollenbank en onderzocht wat de supercharged V8-motor in huis heeft.

Voordat we ingaan op de cijfers is het belangrijk om te weten dat fabrikanten vermogenscijfers geven op basis van de de krukas, terwijl een rollenbank het vermogen aan de wielen meet. Dit aandrijflijnverlies is meestal rond de 15% en daarom is ‘wheel horsepower’ altijd lager dan ‘crank horsepower’.

In onderstaande video zien we dat de 2018 Corvette ZR1 rond de 664 pk levert aan de wielen, tellen we hier 15% bij op dan komen we uit op 764 pk aan de krukas. Dat is tien pk meer dan volgens fabrieksopgave en dat terwijl de ZR1 met 320 kilometer op de teller pas net is ingereden.

Voor degene die niet naar het geouwehoer willen luisteren, rond 4 minuten begint de actie.

Video: Corvette ZR1 op de rollenbank

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

v

Het belang van auto’s in Hollywood

Chauffeur van kiepwagen is iets vergeten

Ook deze chauffeur is laadbak vergeten te laten zakken