in

Nieuwe Ford Bronco beklimt achterwaarts een steile rots

Hell’s Revenge trail in Moab, Utah, is een bekend off-road parcours waar 4×4’s tot het uiterste getest worden. Hells Gate is een van de steilste en meest technische secties in deze trail, maar de nieuwe Ford Bronco had er geen kind aan klom zonder problemen naar de top. Tijd dus voor een extremere uitdaging; de rots achterwaarts beklimmen!

Op social media deelde Vaughn Gittin Jr. een video van de succesvolle beklimming van Hells Gate in omgekeerde volgorde. Het kost een paar pogingen en het is zenuwslopend om te zien, maar in slechts drie minuten klimt professional Loren Healy naar de top van de rots met de Ford Bronco. En nee, de video wordt niet achterwaarts afgespeeld.

Zelfs voor een professionele coureur als Healy is het beklimmen van Hells Gate in z’n achteruit een indrukwekkende prestatie. Afgezien van de grotere Nitto-banden lijkt de Bronco standaard te zijn.

Video: Nieuwe Ford Bronco beklimt achterwaarts een steile rots

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche houdt Mercedes tegen

Porsche houdt sneaky Mercedes-bestuurder tegen

Subaru Impreza doet 200 kmh met politie achter zich

Subaru Impreza doet 200 km/h met politie achter zich