in

Nieuwe Jeep Wrangler scoort matig op small overlap crashtest

De Jeep Wrangler werd opnieuw ontworpen voor modeljaar 2019. De 4×4-terreinwagen komt op vrijwel ieder terrein goed uit de voeten en kan wel tegen een stootje. Maar tijdens een crashtest bleek dat er ook een mankement is.

Het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) heeft twee frontale crashtests uitgevoerd met een kleine overlap aan de bestuurderszijde van de Wrangler. Bij beide tests van het IIHS rolde de Jeep op de passagierskant na het raken van de barrière.

De gedeeltelijke kanteling biedt een extra letselrisico dat verder gaat dan wat de standaardcriteria toestaat bij de zogenaamde ‘small overlap crashtest’. Een voertuig dat op zijn kant rolt na een frontale crash is geen acceptabele uitkomst en als gevolg daarvan werd de beoordeling van de 2019 Jeep Wrangler op dit punt verlaagd naar marginaal.

In andere crashtest, zoals de moderate overlap front en side impact, scoorde de Jeep Wrangler wel goed. Al was er ook bij de side impact een punt van kritiek, de passagier achterin raakte met zijn hoofd de C-stijl en daar zat geen airbag.

Video: Jeep Wrangler scoort matig op small overlap crashtest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Prachtige collectie rallyauto's van Gino Macaluso

Prachtige collectie rallyauto’s van Gino Macaluso

Gilles - For the love of speed

Gilles – For the Love of Speed