in

Nieuwe Mercedes-AMG G63 krijgt 585 pk!

Mercedes-AMG heeft vandaag de nieuwe G63 gepresenteerd en wat een krachtpatser is het geworden! De nieuwe Mercedes-AMG G63 krijgt 585 pk, 850 Nm koppel en sprint in 4.5 seconden naar 100 kilometer per uur.

Het vermogen wordt geleverd door de welbekende 4.0-liter twin-turbo V8-motor, onder andere te vinden in de AMG GT R. Er is dus afscheid genomen van de grotere 5.5-liter V8, een trend die we eigenlijk bij alle nieuwe AMG-modellen zien. De turbomotor is krachtiger en dankzij actieve cilinderuitschakeling is de motor ook een stuk zuiniger dan het voorgaande model.

Schakelen gaat middels een negentraps AMG Speedshift TCT-transmissie en op papier zou de mastodont 220 km/h moeten halen, of 240 km/h met het optionele pakket. Uiteraard beschikt de G63 over 4Matic-vierwielaandrijving die 40% van het vermogen naar de voorwielen stuurt en 60% naar de achterwielen. Volgens het persbericht presteert de nieuwe G63 nog beter wanneer hij off-road gaat en is hij op het asfalt dynamischer en comfortabeler dan zijn voorganger.

In maart is de Mercedes-AMG G63 voor het eerst live te aanschouwen tijdens de Autosalon van Genève, later dit jaar staat hij bij de dealers.

Video: Nieuwe Mercedes-AMG G63

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi RS5-R ABT

2018 Audi RS5-R in de Oostenrijkse Alpen

Ford Mondeo STW

Ford Mondeo STW schreeuwend over hillclimb