in

Nieuwe Mercedes-Benz 190E HWA Evo in actie!

Dit is de gloednieuwe Mercedes-Benz HWA EVO, een eerbetoon aan de iconische Mercedes-Benz 190E 2.5-16 EVO II. De klassieker uit 1990 gaat tegenwoordig voor zo’n 4 ton van de hand, maar de HWA EVO is nóg duurder; €714.000 zonder bpm en btw. Maar dan krijg je wel iets unieks waar slechts 100 exemplaren van verkochten worden in 2025.

De originele EVO II werd aangedreven door een door Cosworth getunede 2,5 liter viercilindermotor, maar voor deze restomod heeft HWA gekozen voor een 3,0-liter V6 met dubbele turbocompressor van Mercedes. De door HWA aangepakte zescilinder levert met Performance Pack 500 pk en 550 Nm koppel. Schakelen gaat lekker ouderwets met een handgeschakelde zesbak met sperdifferentieel en de topsnelheid bedraagt 300 kilometer per uur.

De 190E (W201) is op alle mogelijke fronten aangepast en volgens HWA blijft slechts het middendeel van het chassis behouden. De voor- en achterzijde van het chassis zijn nieuw vervaardigd uit aluminium en de volledige carrosserie is gemaakt van koolstofvezel. Hierdoor weegt de Mercedes-Benz 190E HWA Evo slechts 1.360 kilogram.

Het onderstel is afkomstig van KW en met het Performance Pack zijn de dempers elektronisch instelbaar. Achter de 19-inch voorvelgen schuilen enorme 380 mm remschijven, achter zijn de velgen 20-inch in diameter met 360 mm remschijven. Optioneel kun je kiezen voor keramische exemplaren.

Het allereerste prototype is hieronder te zien op een Zwitsers vliegveld in Gstaad tijdens de Supercar Owners Circle meeting. Daar werd hij vergezeld door een oude EVO II. Welke zou jij liever hebben?

Video: Nieuwe Mercedes-Benz 190E HWA Evo in actie!

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BYD Yangwang U9 Prototype Test op de Nürburgring

BYD Yangwang U9 Prototype Test op de Nürburgring

Op de rollenbank - Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Op de rollenbank – Alfa Romeo Giulia Veloce Q4