in

Nieuwe Mercedes-Benz GLE demonstreert E-Active Body Control system

Dat de nieuwe Mercedes-Benz GLE heen en weer kan schommelen om zichzelf te bevrijden als hij vastzit wisten we al, maar het E-Active Body Control System gaat nog veel verder.

In het AIRMATIC-pakket wordt een actief dempingsysteem gecombineerd met moderne luchtvering voor een intelligent onderstel dat zich automatisch aan de ondergrond, snelheid en belading aanpast. Het systeem werkt op 48 volt-basis en kan razendsnel lucht in en uit de individuele dempers pompen.

In San Antonio, Texas, gaf Mercedes-Benz een creatieve demonstratie met de GLE om te tonen hoe het E-Active Body Control systeem de vier dempers individueel kan bedienen. De SUV danst als een ware lowrider in onderstaande video, alleen het ‘hopping’ ontbreekt nog.

De GLE 450 4Matic met elektrische ondersteuning van 48 volt-technologie verlaat volgend jaar de showroom voor €99.672. We verwachten overigens niet dat toekomstige eigenaren de GLE op deze manier kunnen laten bewegen.

Video: Mercedes GLE demonstreert E-Active Body Control

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vijf situaties waarin de leider uit de race werd gekegeld

Vijf situaties waarin de leider uit de race werd gekegeld

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen

Sébastien Loeb scheurt over het strand van Scheveningen