in

Nieuwe Pagani Huarya gespot op Goodwood

In de categorie gespot komen nieuwe auto’s voorbij die gefilmd zijn door carspotters verstopt in de bosjes, boven snelwegen staan, of bij een autosalon. Maar ook bij Goodwood komt het een en ander voorbij.  

Pagani heeft een nieuwe Huayra uitgebracht, de Pagani Huayra Codalunga. Twee klanten van Pagani hadden een aanvraag gedaan bij de Italiaanse fabrikant om een nieuwe versie van de Huarya uit te brengen. En dus kwam het exclusieve merk met de Pagani Huayra Codalunga, in plaats van slechts twee auto’s besloot Pagani er vijf op te bouwen.  

De Huayra Codalunga heeft een nieuw uiterlijk gekregen, maar is onder de motorkap nog steeds hetzelfde. De door AMG gebouwde twin turbo V12-motor levert zo’n 840 pk en 1.100 Nm koppel. De Codalunga is maar een paar tientallen kilo’s zwaarder, dus zal in prestaties zeker niet minder zijn dan zijn voorgangers. De nieuwe Pagani heeft wel een aardig prijskaartje, het nieuwe paradepaardje moet zo’n 7,4 miljoen dollar gaan kosten. Een voordeel voor Pagani, alle vijf de auto’s zijn al verkocht.

Video: Nieuwe Pagani Huarya gespot op Goodwood

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

550 pk Lancer Evo VI Proto danst door krappe straten

550 pk Lancer Evo VI Proto danst door krappe straten

One-Off Ferrari Breadvan Crasht tijdens Le Mans Classic

One-Off Ferrari 250 SWB Breadvan Crasht tijdens Le Mans Classic