in

Nieuwe Porsche 992 GT3 gaat voluit op de ‘Ring

De Porsche 911 GT3 is het volgende model van de 992-generatie dat op het punt staat onthuld te worden. Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring heeft spotter Michael de nieuwe 911 GT3 uitgebreid gefilmd, waarbij de testauto amper gecamoufleerd was.

Het is voor het eerst dat we details te zien krijgen, zoals het ontwerp van de bumpers, de grote diffuser aan de achterkant met de prominente uitlaten in het midden, de luchtinlaten op de motorkap en natuurlijk de nieuwe achtervleugel. De nieuwe Porsche 992 GT3 blijft het enige model in de 992-reeks met een atmosferische boxermotor, gebruikmakend van een 4,0-liter zescilinder die naar verwachting een vermogen van 520 pk heeft en een redline van 9.000 tpm.

De aerodynamica van de nieuwe GT3 is ontwikkeld om nog meer neerwaartse druk te leveren, wat het stijvere chassis en de ophanging helpt om meer snelheid uit bochten te halen. Volgens Andreas Preuninger, de baas van de Porsche GT-divisie, zal de nieuwe 992 GT3 niet zwaarder zal zijn dan het vorige model.

Na het succes van het vorige model zal Porsche ook van de 992 GT3 een Touring-variant aanbieden, zonder achtervleugel dus. De nieuwe Porsche 911 GT3 wordt naar verwachting ergens in de tweede helft van 2020 onthuld.

Video: Nieuwe Porsche 992 GT3 gaat voluit op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chauffeur rijdt met laadbak omhoog richting tunnel

Chauffeur rijdt met laadbak omhoog richting tunnel

Tim Coronel bots bovenop een Z3 Coupé in het Scheivlak

Tim Coronel botst bovenop een Z3 Coupé in het Scheivlak