in

Nieuwe Suzuki Jimny toont off-road skills

De nieuwe Suzuki Jimny ziet eruit als een kleine Mercedes G-Klasse, maar dan een stuk betaalbaarder. De lancering in Nederland vindt plaats ergens dit najaar, maar dankzij deze promovideo kunnen we alvast zien wat de 2018 Jimny in zijn mars heeft.

De vierde generatie Jimny is uitgerust met een compacte, lichtgewicht viercilinder 1,5-liter benzinemotor met 102 pk bij 6.000 t.p.m. en 130 Nm trekkracht. Er is keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertrapsautomaat, beide voorzien van hoge en lage gearing.

Dankzij een nog stijver ladderframe, 3-link starre wielophanging met schroefveren en inschakelbare AllGrip Pro 4WD-aandrijving met lage gearing kan de off-roader van Suzuki zichzelf in bijna alle omstandigheden redden. Met behulp van Hill Hold Control is vanuit stilstaande positie een berg oprijden kinderspel en dankzij Hill Descent Control rijdt de Jimny met een afgeregelde snelheid gecontroleerd de heuvel af.

Naast de technische snufjes om op ruig terrein goed te presteren, heeft de nieuwe Jimny ook een aantal actieve veiligheidssystemen. Dual Sensor Brake Support (DSBS) is een geavanceerd camera- en sensorsysteem achter de voorruit dat ervoor zorgt dat de off-roader autoamtisch afremt in gevaarlijke situaties. Andere systemen zijn Weaving Alert, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition.

De prijzen van de nieuwe Jimny maakt Suzuki Nederland later bekend.

Video: Nieuwe Suzuki Jimny toont off-road skills

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Evolutie van de Mercedes-Benz CLK

De Evolutie van de Mercedes-Benz CLK

Dit-stel-kan-niet-parkeren

Man en vrouw proberen 8 min lang te parkeren