in

Nieuwe Toyota GR Yaris racet tegen oude GR Yaris

De nieuwe Toyota GR Yaris is een feite een fikse update van het vorige model. Er zijn echter zoveel veranderingen dat we denken dat het net zo goed een geheel nieuwe auto had kunnen zijn. Het exterieur is veranderd met een nieuwe bumper aan de voorzijde en aan de achterkant zit een herziene spoiler, terwijl ook de nep-diffusor is verwijderd. Aan de binnenkant is het hele dashboard veranderd en volledig digitaal geworden.

Onder de motorkap vind je dezelfde 1,6-liter driecilinder turbomotor als voorheen. Het vermogen is echter verhoogd: 261 pk stijgt naar 280 pk en 360 Nm stijgt naar 390 Nm. Maar dat is nog niet alles, de GR Yaris is niet langer verkrijgbaar met alleen een handgeschakelde versnellingsbak; je kunt hem nu ook bestellen met een achttraps automatische transmissie met launch control.

CarWow vergelijkt de twee nieuwe modellen met het vorige handgeschakelde model door middel van een dragrace over 400 meter en een 0-100 km/h sprint. Wil je zien hoe groot het verschil is, en dat is een hoop, check dan de video hieronder.

Video: Nieuwe Toyota GR Yaris racet tegen oude GR Yaris

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Opel Vectra 1.8 Klokje Rond

Klokje Rond – Opel Vectra – 504.442 km.

Is de Porsche 911 S:T beter dan de GT3 Touring?

Is de Porsche 911 S/T beter dan de GT3 Touring?