in

De nieuwe Volvo V60 is een 390 pk sterke stationwagen

Kleine kanttekening bij bovenstaande titel, dat geldt alleen als je de V60 met T8 plug-in hybride aanschaft.

De nieuwe Volvo V60 werd vandaag geïntroduceerd en hoewel wij ons meer richten op sportauto’s en supercars, is een 390 pk sterke Volvo stationwagen natuurlijk gewoon een prachtige auto. De V60 biedt meer ruimte dan voorheen, zowel voor- als achterin, en is nu zelfs de ruimste auto in zijn klasse. De wielbasis is 56 millimeter langer dan die van de laatste generatie Volvo V70 en de bagageruimte bedraagt 529 liter.

De nieuwe V60 staat op hetzelfde platform als de XC60 en 90-serie en het zet de standaard voor wat betreft luxe, connectiviteit en rijassistentiesystemen. Zo zijn onder andere LED-verlichting rondom, Electronic Climate Control met 2 gescheiden zones, elektrisch bedienbare achterklep, 16-inch lichtmetalen velgen en een 9-inch touchscreen met Spotify, Apple CarPlay en Android Auto standaard aanwezig op de V60.

Ook het actieve veiligheidssysteem City Safety met Autobrake dat aanrijdingen met een snelheidsverschil tot 60 km/h kan voorkomen is standaard. De omvangrijke veiligheidsuitrusting omvat verder Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentiesystemen.

Naast de T8 plug-in hybride levert Volvo de nieuwe V60 met 2 benzinemotoren (T5 en T6) en 2 dieselmotoren (D3 en D4). De prijzen beginnen bij €43.995 en het topmodel kost €58.995.

Video: Volvo V60 Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hennessey’s ‘The Exorcist’ Camaro vliegt naar 349 kmh

Hennessey’s ‘The Exorcist’ Camaro vliegt naar 349 km/h

Ferrari 458 Speciale Aperta in beslag genomen

Zie hoe een 458 Speciale Aperta in beslag wordt genomen