in

Nio ET9 schudt sneeuw als een natte hond van zich af

De Nio ET9 is het Chinese antwoordt op de Tesla Model X en zal naar verwachting in 2025 gelanceerd worden. In een reeks video’s gepubliceerd op YouTube benadrukt de Chinese fabrikant haar intelligente ‘Sky Ride’-ophanging in de SUV, door sneeuw en ijs van de carrosserie te schudden.

Het lijkt net alsof een natte hond zichzelf droog schudt, wat gedaan wordt door vier hydraulische pompen die elk wiel onafhankelijk besturen. Naast het schudden van de carrosserie, zorgt de ‘Sky Ride’-ophanging er ook voor dat de auto volledig vlak blijft op ruw terrein. Dit wordt gedemonstreerd in een andere video waarin de Nio ET9 de rol van ober op zich neemt, door met een piramide van cocktailglazen over verkeersdrempels te rijden. Daarbij wordt geen druppel gemorst!

De Nio ET9 wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen 707 pk produceren in combinatie met een accupakket van 120 kWh. Volgens Nio kan de ET9 in vijf minuten opgeladen worden voor 255 kilometer aan bereik. Maar je kunt ook het accupakket wisselen, wat bij een van Nio’s wisselstations in drie minuten gepiept zou moeten zijn.

De vanafprijs voor de Nio ET9 ligt omgerekend op $111.140. Of hij naar Europa komt is nog niet bekend.

Video: Nio ET9 schudt sneeuw als een natte hond van zich af

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De Beste bestelbussen

Dit zijn de beste bestelbussen van dit moment

Trailer Drive to Survive seizoen 6

Trailer Drive to Survive seizoen 6