in

Nissan BladeGlider gaat wellicht in productie

Op de Tokyo Motor Show, welke op 19 november van start gaat, zal Nissan de futuristische BladeGlider tonen. De driezits concept car is een straatauto gebaseerd op de Zeod RC en de Deltawing.

Nissan verklaart dat de smalle 1,0-meter brede voorkant en de stabiele brede achterkant zorgt voor een lage wrijvingscoëfficiënt, betere wendbaarheid en stabiele wegligging in snelle bochten.
De Nissan BladeGlider heeft een lichtgewicht koolstofvezel bodemplaat, koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) bodypanels en in-wheel elektromotoren. Daarnaast kunnen we melden dat de BladeGlider een gewichtsverdeling van 30-70 heeft  en de aandrijving gebaseerd zal zijn op de techniek van de Zeod RC.

Volgens Nissan is de BladeGlider ontworpen als voorbeeld van een aanstaand productiemodel. Het lijkt ons best een gaaf ding!

Video: Nissan BladeGlider

Concept Nissan BladeGlider (Tokyo Motor Show) door motorsportv
author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bisimoto Porsche 911 Turbo

Bisimoto Porsche 911 Turbo

Drie Ton Bamboe Uitladen in 30 Seconden

Drie ton Bamboe uitladen in 30 seconden