in

Nissan DeltaWing crasht op Road Atlanta

Tijdens de testritten op Road Atlanta is de Nissan DeltaWing wederom in aanraking gekomen met een andere auto, een Porsche GTC om precies te zijn. De testritten worden gehouden ter voorbereiding op de “Petit Le Mans”-race van aanstaand weekeinde op het circuit van Road Atlanta. De Nissan DeltaWing zou voor het eerst sinds Le Mans weer gaan racen maar of dat nog gaat lukken na deze crash is maar de vraag.

Bij het uitkomen van de bocht zette Gunnar Jeanette de Nissan DeltaWing naast de Porsche, die op dat moment wat overstuur had en daardoor ineens naar rechts schoot. Op het moment dat de DeltaWing naast de Green Hornet Racing-Porsche zat kwam het tot een aanrijding, waarbij de Porsche de linker achterkant van de Deltawing raakte. De innovatie raceauto rolde op zijn kant en gleed op zijn rollbar een flink stuk over het asfalt en door het gras waarna de auto weer op zijn wielen terechtkwam.

De schade is enorm maar gelukkig is Gunnar Jeanette in orde, het is nog niet bekend of Nissan een reserve DeltaWing heeft of genoeg onderdelen ter plaatse heeft om de raceauto weer op te lappen.

Video: Nissan DeltaWing crash

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM en Super GT Gaan Samenwerken in 2014

DTM en Super GT Gaan Samenwerken in 2014

DRIVE - Chris Harris Test BMW M135i vs Audi RS3

DRIVE – Chris Harris Test BMW M135i vs Audi RS3