in

Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h

We zijn zo gewend dat Nissan GT-R’s zonder moeite accelereren naar 300+ km/h, dat je er eigenlijk niet eens bij stilstaat dat dit kan gebeuren. De V6-motor van deze Nissan GT-R is voorzien van een HKS GT800+ Turbo Kit. Zoals de naam al zegt haalt deze HKS Turbo Kit 800 pk uit de geblazen V6, maar aangezien de motor ook nog eens is opgeboord van 3.8-liter naar 4.3-liter verwachten wij dat het vermogen rond de 1000 pk zal liggen.

In onderstaande video zien we hoe de Russische eigenaar zijn GT-R naar 327 kilometer per uur jaagt, dan klapt de rechter Dunlop Sport Maxx GT600 uit elkaar. De bestuurder weet de auto recht te houden maar vervolgens duurt het nog een halve minuut voordat de auto stilstaat.

De klapband was zo heftig dat de carrosserie rechtsvoor compleet vernietigd werd en een aantal belangrijke motoronderdelen, waaronder de oliekoeler, zwaar werden beschadigd waardoor de motor waarschijnlijk naar de eeuwige jachtvelden is.

Video: Nissan GT-R krijgt klapband bij 327 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Mercedes AMG GT Promovideo

2015 Mercedes-AMG GT Promovideo

Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge

Radical crasht gigantisch hard in Eau-Rouge