in

Nissan GT-R van ETS meet 3.046 pk op de rollenbank

De Nissan GT-R van Extreme Turbo Systems vecht al jaren tegen de GT-R’s van AMS Performance en Alpha Logic in de strijd om de snelste en krachtigste GT-R ter wereld. De onderlinge verschillen zijn miniem, op de kwart mijl heeft AMS 6,93 seconden staan, ETS 6,88 seconden en Aplha Logic heeft momenteel het record met 6,85 seconden.

De VR38DETT-motoren in deze machines leveren ontiegelijk veel vermogen. AMS Performance liet eerder dit jaar op de rollenbank zien dat de motor in hun GT-R maar liefst 2.842 pk aan de wielen heeft, meer dan 3.000 pk aan de krukas. Je zou denken dat de rek er inmiddels wel uit is bij deze motoren, maar toch vinden deze tuners iedere keer weer manieren om nog meer vermogen uit de VR38DETT te halen.

Extreme Turbo Systems claimt met deze video een vermogen van 3.046 pk aan de wielen! Volgens hun is dat zo’n 3.500 pk aan de krukas, dat is echter een schatting want het is moeilijk om het aandrijflijnverlies te berekenen op de rollenbank. Om het vermogen aan de krukas te meten zou de motor eigenlijk aan een testbank gehangen moeten worden.

Of het nu 3.500 pk is aan de krukas of niet, 3.046 pk aan de wielen is nog altijd een GT-R-record en angstaanjagend veel vermogen.

Video: Nissan GT-R van ETS meet 3.046 pk op de rollenbank

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Rallyauto's crashen tegen gebouwen

Compilatie van Rallyauto’s die tegen gebouwen botsen

24H Spa-Francorchamps 2018 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2018 Highlights