in

Nissan GT-R50 by Italdesign op Goodwood

De nieuwe Nissan GT-R50 van Italdesign maakte vandaag zijn werelddebuut op het Goodwood Festival of Speed. De concept car is een samenwerking tussen Nissan en Italdesign voor het 50-jarig jubileum van beide bedrijven. Als er genoeg interesse is wordt de GT-R50 in een zeer beperkte oplage geproduceerd, slechts 50 exemplaren met een prijs van 900.000 euro per stuk.

Italdesign gaf de GT-R50 een volledige nieuwe carrosserie en dat de ontwerpstudio uit Turijn iets bijzonders heeft ontwikkeld zie je vooral aan de achterzijde. De daklijn is 54 mm lager en loopt over in een nieuwe achterruit welke uitkomt bij een nogal excentriek achterkant met geïntegreerde achtervleugel. Daaronder zien we aan beide zijden twee zwevende achterlichten. De koets is gespoten in Liquid Kinetic Grey en de opvallendste elementen zijn gespoten in Sigma Gold.

Het interieur krijgt een nieuw dashboard, een carbon fiber afwerking met gouden accenten en twee nieuwe kuipstoelen. De 3.8-liter V6-motor is ook onder handen genomen en dankzij grotere turbo’s van de GT3-raceauto beschikt de GT-R50 over 720 pk en 780 Nm koppel.

Video: Nissan GT-R50 by Italdesign op Goodwood

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Peugeot 205 20b tripple rotor

Peugeot 205 met 20B triple rotor doet Goodwood Hillclimb

Singer 911 Williams

De 911 van Singer en Williams nader bekeken