in

Nissan Juke RS zet record neer op twee wielen

Stuntrijder Terry Grant is erin geslaagd om het Guinness wereldrecord te verbreken voor de snelste mijl op twee wielen. Grant deed de succesvolle recordpoging in stijl, niet op een lege landingsbaan maar op de 1,8 km lange Goodwood hillclimb. Met een tijd van 2 minuten en 10 seconden vernietigde hij zijn vorige record met 45 seconden.

Voor zijn recordpoging gebruikte Terry de Nissan Juke RS Nismo met 220 pk, wij denken de uitvoering met XTronic-automaat en vierwielaandrijving. De slijtage op twee wielen is zo heftig dat na één run de banden waarop de Juke RS rijdt vervangen moeten worden.

Overigens is dit niet het enige record wat Grant op Goodwood in handen heeft, zo reed hij de hillclimb eerder al eens achteruit en hij sluit niet uit dat hij nog eens zal proberen om een record te verbreken.

Video: Nissan Juke RS record op twee wielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aventador moet alles op alles zetten tegen CLS63 AMG

Aventador moet alles op alles zetten tegen CLS63 AMG

Voormalig Stig bestuurd de Ford Mustang GT350R op Goodwood

Voormalig Stig bestuurt de Ford Mustang GT350R op Goodwood