in

Nissan ZEOD RC Raast over het Top Gear Cicruit

De Nissan ZEOD RC is de eerste auto die een volledige ronde op Le Mans elektrisch aflegde en daarbij ook nog eens een topsnelheid van 300 kilometer per uur behaalde. Dat was dan ook het enige hoogtepunt van de ZEOD RC op Le Mans, na slechts 23 minuten en vijf ronden afgelegd te hebben moest de experimentele auto aan de kant gezet worden met een kapotte transmissie.

Om te laten zien dat de Nissan ZEOD RC toch een volwaardige raceauto is nam Nissan de auto mee naar het Top Gear Circuit voor een getimede ronde. De turbocharged 1.5-liter driecilinder motor  levert 400 pk terwijl de elektromotor nog eens 350 pk levert.

Dankzij het lage gewicht en gestroomlijnde ontwerp wist de ZEOD RC een tijd op de klokken te zetten van 1:05.3, dat is sneller dan de Ferrari FXX en de Pagani Zonda R. Een prima prestatie van de hybride raceauto, check de video hieronder.

Video: Nissan ZEOD RC Raast over het Top Gear Cicruit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto's op deze veerboot laden is een hele uitdaging

Auto’s op deze veerboot laden is een hele uitdaging

Youabian Puma - Lelijkste supercar ooit!

Youabian Puma – Lelijkste supercar ooit!